Търсене на имоти

България е на 10-то място сред най-атрактивните имотни пазари за британците

Под 2% от британските клиенти се интересуват от покупка на имот в България.

България е на 10-то място сред най-атрактивните имотни пазари за британцитеСпоред класацията на TheMoveChannel, България е паднала с четири места в сравнение със своята позиция през януари. В момента страната ни се нарежда на 10-то място в международна класация за най-предпочитаните от британците дестинации за покупка на ваканционен имот.

Статистиката сочи, че едва 1,96% от запитванията за покупка на имот, отправени към сайта през месец февруари, са били свързани с българския пазар, в сравнение с 3,9% през януари.

Изненадващо е рязкото изкачване на Бразилия в класацията, в момента страната се намира на 3-то място, с цели 8 позиции по-високо от предишния месец.

Според данни от началото на годината, Бразилия измества Великобритания като шестата най-голяма икономика в света, но още по-впечатляващ е фактът, че тя намира място в топ 3 на международните дестинации за ваканционни имоти за първи път в историята на класацията, коментират от TheMoveChannel.

Латиноамериканската държава, която ще бъде домакин на Световното първенство по футбол през 2014 г., е събрала близо 11% от запитванията през февруари.

Успехът на Бразилия обаче не успя да застраши застраши стабилното лидерство на Испания и САЩ. Всъщност дялът на Испания в общите запитвания е по-висок с 2,65 процента и достига до 15,2%, което й осигури водещата позиция и през миналия месец, оставяйки САЩ на второ място.

Топ 10 на най-привлекателните пазари за ваканционни имоти за британците:
 

 

Страна

Дял запитвания, %

1

Испания

15,23

2

САЩ

12,04

3

Бразилия

10,57

4

Франция

9,93

5

Португалия

7,21

6

Италия

3,86

7

Турция

2,91

8

Гърция

2,68

9

Германия

1,97

10

България

1,96


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини