Търсене на имоти

Градовете-столици на убийствата в Америка – статистика на ФБР за 2019г.

„Страната на неограничените възможности“ – така е позната Америка. Само че, не всичко е толкова прекрасно, колкото някои хора си го представят. На първо място, не всеки чужденец може да се сдобие със „зелена карта“, за да пребивава постоянно там, а след това – висок стандарт на живот, високи цени на недвижимите имоти и ..... висок процент на убийствата. Платформата NeighborhoodScout на института Location Inc., която доставя персонализирани отчети за риска от престъпления и пазара на недвижими имоти, публикува годишния си списък от Топ 30 на американските столици на убийствата за 2019г.
 

Изследването обхваща всеки град в САЩ, чието население е над 25 000 души и е базирано на данните, докладвани от всички местни правоприлагащи органи, както и отчети на Федералното бюро за разследване /ФБР/ за всеки град и населението му. Това изчисление осигурява коефициент на убийствата 1 на 1000 жители, предлагайки точно и нормализирано сравнение на градове с различни размери.

От анализа става ясно, че столици на убийства всъщност не са мегаполисите, а по-малките населени места, в които някога е имало силна икономика и висока трудова заетост, а в последните години жителите им страдат от безработица и трудности в ежедневието си. Според изследователите, цитирани от prnewswire.com, тези фактори се отразяват пагубно на човешката психика и водят до насилие и убийства.
 
Ако възнамерявате да живеете в Америка, ще бъде полезно да знаете кои места е добре да изключите от списъка си за начало на нов живот. Ето кои са 10-те града с най-висок процент на престъпленията с фатален край:
1. Източен Сейнт Луис, щата Илинойс
2. Честър, щата Пенсилвания
3. Сейнт Луис, щата Мисури
4. Гари, щата Индиана
5. Балтимор, щата Мериленд
6. Пайн Блъф, щата Арканзас
7. Уилмингтън, щата Делауеър
8. Ню Орлиънс, щата Луизиана
9. Детройт, щата Мичиган
10. Батън Руж, щата Луизиана

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини