Търсене на имоти

Даден е старт на изграждането на нов мултифункционален комплекс „Пивоварна Каменица“

Официалният старт на изграждането на нов мултифункционален комплекс „Пивоварна Каменица“ е даден на 19.09.2017 г. в Пловдив, съобщава интернет порталът на Министерството на икономиката (МИ). На церемонията по полагане на първа копка за изграждане на обекта са присъствали заместник-министърт на икономиката Лъчезар Борисов, заместник министър-председателят Томислав Дончев, генералният директор на „Каменица“ АД Димо Димов, кметът на община Пловдив Иван Тотев, изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев и посланикът на Кралство Белгия в България Н. Пр. Франсоа Бонтан.
 

Инвестицията на „Каменица“ АД в изграждането на новия мултифункционален комплекс „Пивоварна Каменица“ е в размер на близо 2 млн евро, като реализирането на проекта ще даде възможност за разкриване на около 50 нови работни места. Като огромно  признание за страната ни като предпочитана инвестиционна дестинация, е определил изграждането на новия комплекс заместник-министър Лъчезар Борисов, подчертавайки, че насърчаването  на инвестициите е сред основните  приоритети на МИ, затова все повече фирми от различни сектори се насочват към България за реализиране на успешен бизнес.
 
Изтъкната е била и синергията между новата инвестиция на „Каменица“ АД и историята на Пловдив в пивоварното производство. Изборът на компанията е именно заради стратегическото разположение на региона, традициите в пивоварството, добрата инфраструктура и квалифицираната работна ръка, която е гаранция за успеха на всеки инвеститор, е заявил заместник-министър Борисов. Пловдив е сред общините със структуроопределящи предприятия за индустрията на България, която, благодарение наличието на подходяща инфраструктура за реализация на продукти и стоки в сектора на услугите, се е утвърдила като промишлен център и обособена икономически-активна зона.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини