Търсене на имоти

Кой купува десетки луксозни имоти в Дубай срещу Биткойни

Както Domaza Новини вече писа, луксозният пазар на недвижими имоти в Дубай реализира сделки с крипто валута. Докато масовият купувач на имоти все още предпочита традиционните разплащателни средства, милионери и милиардери инвестират в Биткойни. 
 
 
Още през миналия септември, милиардерът Дъг Бароуман оповести чрез медиите намерението си да реализира на пазара на крипто валутата имоти за 327 милиона долара, предава businessinsider.com. Пред изданието той разказва, че е подбрал 50 от общо1300 имота, които да се продават за биткойни. Интересът, очевидно, е бил голям, защото сделките са сключени – някои инвеститори са купили по един или два апартамента, а един от тях се е сдобил с цели 10 имота. Проектът, в който се намират жилищата, е в процес на строителство и се планира да бъде завършен през 2020г.

Цените варират от 130 000 долара или 15 биткойна за едно студио, до 380 000 долара или около 45 биткойна за двустаен апартамент. Приятелката на Бароуман, Мишел Моне е споделила, че профилът на купувачите е разнообразен, но надделяват представителинте на по-младото поколение – програмисти и любители на крипто валутата.

Успехът на този вид сделки е провокирал Бароуман и Моне да разработят специална интернет платформа за недвижими имоти в биткойни – Equi. 
 

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини