Търсене на имоти

С първа копка за строителството на лот 3.1 от АМ „Струма“ е поставено началото на завършване на автомагистралата

Близо 13 км завършен участък от автомагистрала „Струма“ - от Благоевград до Крупник, ще има през август 2019 г., е уверил министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, на 31.08.2017 г. е направил символичната първа копка за строителството на лот 3.1 от АМ „Струма“ в посочения участък, информира официалният сайт на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На старта на строителните дейности са присъствали още председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Дончо Атанасов и членовете на съвета инж. Светослав Глосов и инж. Веселин Давидов.
 

Със стартирането на Лот 3.1 се поставя началото на строителството на финалните етапи от реализирането на АМ „Струма“, е заявил министър Нанков, като и двамата министри са подчертали, че проектът е важен не само за Благоевградска област и Югозападен район, но и за цялата страна, затова е изведен като национален, европейски и транснационален приоритет. Изграждането на Лот 3.1 - участъка между Благоевград и Крупник, се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020, стойността на договора е 139 021 499.92 лв. без ДДС, с изпълнител на проекта ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1“ с договор на стойност 1 695 249.00 лв. без ДДС. В отсечката с дължина 12,6 км.  е предвидено изграждането на два големи пътни възела – Благоевград юг и Симитли, над 20 инженерни съоръжения, включително големи мостове над Струма и реките Логодашка и Суха, както и на „Интелигентни транспортни системи“ със станции за засичане и управление на трафика, видео наблюдение и метеорологични станции.
 
Въпреки известното забавяне, строителните разрешения са издадени в рамките на работните графици и при добри темпове и организация и работа строителните дейности ще бъдат завършени в срок, така че през  август 2019 г. ще има завършена изградена отсечка от АМ „Струма“, е уверил министър Нанков,  като е пожелал на строителите и фирмата по надзора успешна работа, която е свързана и с приключване на археологическите проучвания по трасето на лота. Изказана е благодарност и към АПИ за извършения огромен обем работа преди старта на същинското строителство. Като пореден пример за синхронизация и екипна работа на МТИТС, МРРБ и АПИ, е посочил обекта на Лот 3.1 и министър Московски.

Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини