Търсене на имоти

Чуждестранни инвеститори вдигнаха ръста на пазара на луксозни имоти в Канада

Чуждестранни инвеститори вдигнаха ръста на пазара на луксозни имоти в КанадаПродажбите на луксозни жилища в Канада достигат нови рекорди благодарение на азиатските купувачи и инвеститори от други държави, съобщава OPP Connect. Връщане доверието на клиентите, недостиг на качествени жилища и активната намеса на чуждестранните инвеститори са основните причини за поскъпването на имотите. По данни на експерти две трети от канадските градове регистрират през 2013 г. висок ръст на сделките с елитна собственост. Тенденцията продължава и в началото на 2014 г. Още през януари е поставен рекорд. В Калгари са продадени 41 къщи за над 1 млн. долара всяка. Предишният рекорд от 36 сделки е бил през първия месец на 2007 г.   

Най-голямо е увеличението във Ванкувър. Там то достига 36% годишен ръст. Продадени са 1609 лукс имота за над 2 милиона канадски долара всеки. Калгари отчита 34 на сто увеличение на продажбите на престижни домове. Следващите в класацията са Едмънтън с 32%, Хамилтън-31 на сто, Кичънър-Ватерло- 27%, Торонто- 18%.  

Цената за жилища от категория лукс варира. На малките пазари елитни жилища се продават за 500 000 канадски долара. В Калгари те са оценени за около милион, в Торонто- милион и половина долара. Най-скъпи са във Ванкувър, където надхвърлят 2 млн. долара. Средните цени на имотите са нараснали с 5,09% на годишна база. 


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини